UKKO JA POJAT

Tarinamme

Toimintamme alkoi jo melkein 40 vuotta sitten, kun Ukko aloitti hirsirakentamisen vuonna 1984 ollessaan 20-vuotias. Ukkokaan ei puurakentamisen alalle eksynyt vahingossa, sillä suvussa on jo aikaisemmat sukupolvet toimineet puuseppinä.

Ukon poika Henri on ollut mukana työmailla pienestä pojasta lähtien. Kesätyöt ja koulun ohella olleet vapaat menivätkin Henrillä Ukon mukana työmailla. Hommia ja vastuuta lisäten Henristäkin tuli täysipäiväinen työntekijä ammattikoulusta valmistuttuaan vuonna 2008.
Vuonna 2020 Ukko siirtyi Kontion hirsitalojen ja huviloiden myyntiin. Ukko ja Pojat vetovastuu siirtyi tuolloin Henrille. Siitä lähtien Henri yhdessä työtovereidensa kanssa ovat jatkaneet Ukon aloittamaa uraa ja rakentaneet ihmisille lukuisia hirsitaloja ja huviloita ympäri Pohjois-Savoa.

Myöskään muut Ukon lapset eivät täysin rakennusalasta eroon päässeet. Ukon nuorin poika Toni toimii talotekniikan alalla ja tekee LVI-suunnittelua ja -työnjohtoa pientalokohteisiin yrittäjänä Piirosto Oy nimellä. Ukon tytär Tiia ei itse valinnut rakennusalaa, mutta valitsi kuitenkin miehekseen rakennusmestarin, näin ei hänkään pääse eroon kotona jatkuvasti puhuttavista rakennushankkeista.